Mi a teendő, ha külföldi a károkozó?


Közlekedési baleset bekövetkezése esetén a károsult gyakori kérdése, hogy hova forduljon, hol van a károkozó gépjármű kötelező felelősség biztosítása. Különösen fontos kérdés ez, ha a káresemény külföldön következett be, illetve a károkozó gépjármű külföldi hatósági jelzéssel van ellátva.

Az autokarbejelentes.hu Üzemeltetője a gépjárművel okozott káresemények esetén segítséget tud adni a károsult részére a károkozó gépjármű felelősségbiztosítójának kiderítésében, külföldi károkozó gépjármű esetén pedig annak magyarországi képviselőjéről (levelező biztosító, kárrendezési megbízott).

A károkozó biztosítójának kiderítéséhez Önnek le kell töltenie a Felelősségbiztosító lekérdezéséhez szükséges formanyomtatványt a Nyomtatványok oldalról, vagy innen.

Kitöltés után faxon, vagy szkennelve e-mailen küldje el a MABISZ GKI-hoz. Az ehhez szükséges telefonszámot és e-mail címet a nyomtatványon megtalálja.

Ha Ön ezt nem szeretné egyedül intézni, akkor hozzánk, az autokarbejelentes.hu-hoz is elküldheti a nyomtatványt, azonban ez esetben egy kitöltött és tanúkkal is aláíratott Meghatalmazást is kell küldenie.

Visszatérés a Tudnivalók oldalra | Online kárbejelentés megkezdéseCasco díjszámítás